top of page

Horner: Fetel je bio sjajan

Kristian Horner kaže da je Sebastian Fetel bio sjajan van staze a još bolji na njoj.

Photo: Formula 1

Sebastian Fetel se po završetku ove sezone povukao iz Formule 1. Četvorostruki šampion ostvario je 53 pobede i 57 pol pozicija na 299 trka. Prema rečima Kristiana Hornera, njegovog nekadašnjeg šefa, Fetel je sjajan karakter van trkanja, a njegova dostignuća na stazama su impresivna.


"On je najpre neverovatan profesionalac. Kod nas je došao kao klinac, sa smešnom frizurom, i rastao je unutar našeg juniorskog tima. On je neverovatna ličnost – znao je da donosi slatkiše za sekretarice, ume sjajno da imitira ljude, od Najdžela Mensela do Žana Toda. Sjajan je kao ličnost, a još je bolji kao vozač. Ono što smo u tim godinama zajedno ostvarili su uspomene koje ću čuvati do kraja života. Bez obzira što nije imao mnogo uspeha u poslednjih par godina, on će svakako ostati upamćen kao jedan od najboljih vozača Formule 1 svih vremena", rekao je Horner o Fetelu.


Na pitanje koja je Fetelova najbolja sezona, Horner kaže da je to bila 2013. godina. "Bio je bolji iz godine u godinu - 2011. je bio dominantan, 2012. je na kraju sezone došao do titule, ali je 2013. bila nešto posebno. Devet uzastopnih pobeda i ukupno 13, što je bio novi rekord po broju pobeda u sezoni, je fantastično ostvarenje. Bio je "vanzemaljac" te godine, bez ikakve sumnje", zaključio je Horner.


Fetelova karijera kroz statistiku

Photo: Formula 1

44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page