top of page

Horner: Gasli je još uvek Red Bulov

Povodom glasina da bi Kolton Herta mogao da zameni Gaslija u timu Alfa Tauri oglasio se šef tima Red Bul, Kristian Horner.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Poremećaj na tržištu vozača, izazvan Fetelovim povlačenjem pa Alonsovim potpisom za Aston Martin i dalje se ne smiruje. Zvanično je potvrđeno da Piastri ide u Meklaren, što ostavlja otvoreno pitanje ko će na upražnjeno mesto u Alpini. U vezu sa Alpinom se dovodi Pjer Gasli - šuška se da bi u tom slučaju u Alfa Tauri stigao Kolton Herta.


Upitan o toj mogućnosti, Kristian Horner je rekao: "Što se nas tiče, Gasli je i dalje Red Bulov vozač na pozajmici Alfa Tauriju, i ima ugovor do kraja 2023. Pratimo dešavanja na tržištu vozača i videćemo kako će stvari da se razvijaju. Problem sa Hertom je i to što nema FIA super licencu, i bilo bi nerazumno da pustimo Gaslija da ode iz tima a da nismo rešili pitanje njegove zamene".


Franc Tost, šef tima Alfa Tauri, takođe se oglasio po tom pitanju. "Ne poznajem Hertu, nismo se nikada upoznali. Meni je svejedno kog vozača nam Red Bul pošalje, moj posao je da ga edukujem, ko god on bio".

49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page