top of page

Horner: Imola je bila prekretnica

Kristian Horner smatra da je dvostruka pobeda Red Bula u Imoli bila prekretnica u sezoni 2022.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bul je posle teškog početka sezone (dva odustajanja Ferstapena u prve tri trke) ostvario dvostruku pobedu u Imoli, na četvrtoj trci sezone. Ferstapen je u direktnom duelu obišao na stazi Leklera i pobedio u trci, a slavlju austrijskog tima doprineo je i Perez drugim mestom. Kristian Horner, šef Red Bula, smatra da je trka u Imoli bila prekretnica u sezoni, pre svega u psihološkom smislu.


"Imola je za mene bila ključna trka, prekretnica u sezoni. Pobedili smo i u sprintu i glavnoj trci, i to na Ferarijevom domaćem terenu. Bila je to za nas psihološki veoma važna pobeda, a verujem da je bila i za njih. Uspeli smo posle teškog starta sezone i dva Maksova odustajanja održati korak sa njima i to je bilo veoma važno za nas. Od te trke stvari su išle samo nabolje za nas – razvili smo bolid, izgubili nešto na masi a sa time je došla i brzina", rekao je Horner.


Podsećamo, posle pobede u Imoli Red Bul je nanizao još pet uzastopnih pobeda. Niz je prekinuo Karlos Sainc pobedom u Silverstonu, ali je do tog trenutka Ferstapen već imao 43 poena prednosti nad Leklerom.

28 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page