top of page

Horner: Kazna je drakonska

Kristian Horner kaže da je kazna koju je Red Bul dobio za prekoračenje budžeta za prošlu godinu, drakonska.

Photo: Jared C. Tilton / Getty Images / Red Bull Content Pool

FIA je nedavno objavila rezultate provere finansijskih izveštaja timova za prošlu godinu – proverom je utvrđeno da je Red Bul potrošio previše. Zbog toga je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 7 miliona dolara, kao i smanjenjem koeficijenta za aerodinamička testiranja od 10%. Šef tima Horner kaže da je kazna, pogotovo njen sportski deo, drakonska.


"Raspravljali smo već o sankcijama, ali je zbog smrti Ditriha Matešića prošlog vikenda ceo proces odgođen. Sada smo dobili značajnu kaznu, počevši sa 7 miliona dolara, što je veliki novac koji moramo da platimo za 30 dana. Nas više pogađa sportski deo kazne koju smatram drakonskom – smanjenje vremena za korišćenje vazdušnog tunela i aerodinamičkih alata za 10%. Danas sam čuo kako kažu da je to beznačajno. Verujte mi, to je drakonska kazna. To je negde između četvrtine i pola sekunde po krugu. Kazna startuje odmah i imaće direktan uticaj na naš bolid za iduću godinu, a trajaće 12 meseci", rekao je Horner nakon saopštavanja kazne.


On je dodao da i dalje tvrdi kako Red Bul nije imao koristi na stazi od iznosa za koji je prekoračen budžet. "Ništa, ni jedan novčić nije potrošen na performanse. Ako smo prekoračili budžet jer smo platili bolovanje ljudima, neka bude. Zapanjen sam da se ni jedan drugi tim nije našao u poziciji kao mi - bravo za njih koji su uspeli da budu u potpunosti u skladu sa pravilima", zaključio je šef Red Bula.

92 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page