top of page

Horner: Maks će pomoći Perezu

Kristian Horner tvrdi da će Red Bul i Ferstapen učiniti sve da u Abu Dabiju pomognu Perezu da osvoji drugo mesto u šampionatu.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Brazil nije trka koje će se Red Bul rado sećati – šesta i sedma pozicijanisu ni blizu standarda na koji je tim navikao ove sezone. Ferstapen i Hamilton imali su kontakt u ranoj fazi, što je kompromitovalo Maksovu trku, dok Perez nije imao brzinu i tempo ni za podiijum. Kada se tome doda odbijanje Maksa da u finišu trke propusti Pereza i tako ga "pogura" u borbi za drugo mesto u šampionatu, jasno je zašto austrijski tim nema lepa sećanja na ovogodišnji boravak u Brazilu.


Šef tima Horner kaže da će Perez u Abu Dabiju, i pored "nesuglasica" koje očito postoje na relaciji sa Ferstapenom, imati svu moguću pomoć kako bi osvojio drugo mesto u generalnom plasmanu. "Nesuglasice rešavamo unutar tima. Čeko je sada izjednačen sa Leklerom u borbi za drugo mesto – u Abu Dabiju ćemo svi zajedno, što uključuje i Maksa, učiniti sve što je moguće da pomognemo našem vozaču da osvoji to mesto. Nesuglasice su rešene i to smo ostavili iza nas, potpuno smo fokusirani na trku u Abu Dabiju. Serhio je uradio sjajan posao ove godine, zaslužuje drugo mesto, i najmanje što tim može da učini jeste da ga podrži u ostvarenju tog cilja", rekao je Horner.


Dodao je da ga više od svega što se desilo u Brazilu brine nedostatak brzine i tempa. "Najvažnije pitanje je zašto smo izgubili brzinu, i to ne samo na trci, ceo vikend smo u zaostatku. Mercedes jeste napredovao, to nije sporno, ali ne toliko da mi ne možemo ni da se borimo sa njima. Moramo hitno da utvrdimo šta je razlog, i da to rešimo pre Abu Dabija", zaključio je šef Red Bula.

149 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page