top of page

Horner: Maks je fantastičan talenat

Kristian Horner kaže da je Maks Ferstapen najtalentovaniji vozač koji je ikada bio za volanom nekog od Red Bulovih bolida.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Šef Red Bula Horner u timu je od 2005. godine – do sada je radio sa 12 vozača koji su bili članovi tima za 17 godina koliko je on u Red Bulu. Po njegovom mišljenju, Maks je najtalentovaniji od svih Red Bulovih vozača do sada. Horner kaže da je klasa za sebe, iako je Red Bul imao i četvorostrukog šampiona Fetela, a osim Maksa još je pet vozača pobeđivalo za austrijski tim.


"Maks je bio najmlađi F1 vozač ikada kada je 2015. godine počeo kod nas. Odmah sam video da je u pitanju vanserijski talenat, naročito kada je na Spa sa spoljne strane pretekao Nasrija. Rekao sam sebi, ovaj momak je brz, hrabar i posvećen. Videlo se već tada da je izuzetno talentovan i da će biti buduća zvezda Formule 1. Bez zadrške mogu da kažem da je najtalentovaniji vozač koga smo ikada imali", rekao je Horner.


On je dodao da Maks konstantno napreduje, i da se kraj tome napretku za sada ne vidi. "On uvek želi više. Trenutni uspesi ga ne zadovoljavaju, uvek želi još i traži načine da to ostvari. Videćemo dokle će stići u karijeri, ali je sigurno da će biti jedan od najvećih ikada", zaključio je šef Red Bula.

18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page