top of page

Horner: Maks je "u zoni"

Kristian Horner smatra da je Ferstapen u sjajnoj formi i da sigurnim koracima ide ka novoj šampionskoj tituli.

Photo: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool

Maks Ferstapen je u Monci zabeležio petu uzastopnu pobedu, ukupno 11. ove sezone. Moguće je da već na trci u Singapuru Red Bul proslavi titulu u konkurenciji vozača. Potrebno je da na toj trci Maks osvoji 22 poena više od Leklera, 13 od Pereza i 6 poena više od Rasela, i biće novi/stari šampion. Kristian Horner smatra da je to izvodljivo jer se Maks nalazi "u zoni".


"Maks je zaista u sjajnoj formi. Ceo tim je odradio odličan posao. Imali smo sjajan tempo u Monci, malo smo kompromitovali kvalifikacije zbog trke, ali isplatilo se. Maks i Čeko su bili veoma brzi, strategija je bila dobra. Glavni posao odradio je Maks, nalazi se u sjajnoj formi, "u zoni" je i mislim da trenutno niko ne može da mu se suprotstavi", rekao je Horner.


Iako je prednost Red Bula velika u obe konkurencije, Horner ništa ne uzima zdravo za gotovo. "Rekao sam već nekoliko puta, nije gotovo dok nije gotovo. Singapur će biti drugačiji izazov, Ferari će biti dobar tamo. Mercedes se polako oporavlja, i neće biti lako. Idemo trku po trku, to je recept koji se pokazao dobrim", zaključio je šef Red Bula.

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page