top of page

Horner: Moramo zaštiti legendarne staze

Kristian Horner smatra da ne treba dozvoliti da legendarne, klasične F1 staze kao što su Spa, Monca i Silverston ne budu više u kalendaru.

Photo: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool

Budućnost Velike nagrada Belgije je ugrožena – ugovor sa Formulom 1 ističe krajem ove godine, a organizatori trke na legendarnoj stazi kažu da pregovori o obnavljanju ugovora nisu jednostavni. Kristian Horner smatra da vozači i timovi moraju da se bore za neke staze.


"Spa Frankošamp definitivno pripada grupi legendarnih, istorijskih trka. Te najveće staze prosto moramo da zaštitimo po svaku cenu – Monako, Silverston, Spa, Moncu. Dobro je da u kalendaru imamo i nove staze, jer sa njima raste interes za naš sport, ali moramo da poštujemo istoriju. To bi bilo kao da imate ATP bez Vimbldona", rekao je Horner.


Dodao je da je svestan da je Formula 1 veliki biznis. "Mi moramo jasno da kažemo šta mislimo, ali moramo verovati i ljudima koji vode posao. Ja sam siguran da oni znaju šta rade. Očigledno je da se vode zaradom, i zato moraju dobro proceniti da li žele još jednu trku u Americi ili će zadržati Veliku nagradu Belgije", zaključio je šef Red Bula.

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page