top of page

Horner: Neka Andreti kupi postojeći tim

Kristian Horner smatra da Andreti treba da uđe u F1 tako što će kupiti neki od postojećih timova, a ne sa novim timom.

Photo: Arturo Holmes/ Getty Images/ Red Bull Content Pool

Majkl Andreti želi da uđe u Formulu 1 i traži način kako da to uradi. Smatra se da je njegov tim Andreti Autosport favorit za ulazak u F1 2026. godine, naročiti od kako je potvrđeno partnerstvo sa Kadilakom. Kristian Horner smatra da bi Andreti trebalo da kupi neki od postojećih timova, i tako se pridruži F1, umesto da pokušava da uđe sa potpuno novim timom.


"Red Bul je bio Jaguar, koji je pre toga bio Stjuart Ford. Aston Martin je počeo kao Džordan – to je nešto što se u F1 dešava godinama. Nemam ništa protiv Andretija, ali mi moramo uspostaviti kriterijume za 2026. godinu koji neće smanjiti vrednost pre svega manjih timova, i koji će odgovoriti na važno pitanje – ko će sve to platiti? Ima tu i praktičnih pitanja, na primer da li na nekim lokacijama ima dovoljno mesta za još jednu garažu. Ime Andreti vezano je uz F1, Kadilak je odličan brend i bilo bi sjajno videti ih u Formuli 1, ali neka to učine kako treba", rekao je Horner.


Podsećamo, Majkl Andreti je već pokušao da uđe u Formulu 1 – u septembru 2021. godine hteo je da kupi Zauber, ali dogovor nije postignut. Kao posledica toga došao je pokušaj Andretija da pokuša da u F1 uđe sa sosptvenim timom, Andreti Autosport.


Dragi čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu.
Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
135 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page