top of page

Horner: Neverovatna Maksova sezona

Kristian Horner je posle trke u Meksiku pričao o sjajnim dostignućima Maksa Ferstapena u tekućoj sezoni.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Ferstapen je drugu titulu šampiona Formule 1 osvojio već u Japanu, iako je u jednom trenutku zaostajao 43 poena za Leklerom. Posle letnje pauze, Red Bul je "preporođen" a Maks je odvezao nekoliko sjajnih trka. Kada se tome dodaju odlične strateške odluke Red Bula, ali i sasvim suprotni primeri iz tabora Ferarija, nije čudo da je Ferstapen osvojio titulu i uz to srušio rekord po broju pobeda u sezoni. Kristian Horner kaže da imajući sve u vidu Maks ne dobija dovoljno pohvala za sve ostvareno u ovoj sezoni:


"Maks nam je ove godine prikazao nešto zaista posebno, ima neverovatnu sezonu. Čini mi se da za uspehe koje je postigao ne dobija pohvale koje zaslužuje. Mislim da smo svedočili fantastičnoj predstavi vozača koji je na vrhuncu forme. Srušio je rekord po broju pobeda u sezoni, a iza nas je 20 trka. Pobedio je i na sprint trkama. Pri tome, nisu sve pobede bile sa pol pozicije, za mnoge je morao da se trka i bori", rekao je Horner.


Ferstapen je u Meksiku pobedio osmi put u poslednjih devet trka i srušio rekord po broju pobeda u sezoni, uz velike izglede da rekord poboljša do kraja sezone. Horner kaže da je Ferstapen bio brilijantan: "Kada na kraju sezone stanemo i osvrnemo se unazad, videćemo da je Maks bio brilijantan. Nije mnogo grešio, bio je savršen kroz sezonu i pokazao je neverovatnu konstantnost", zaključio je šef Red Bula.

110 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page