top of page

Horner: Odavno nismo ovako dominirali

Kristian Horner oduševljen je tempom Red Bula posle dvostruke pobede na legendarnoj stazi Spa Frankošamp.

Photo: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool

Maks Ferstapen je u Belgiji pobedio dominantno i ubedljivo, a šef tima Kristian Horner nije krio zadovoljstvo. Kako je rekao, pobeda je bila jedna od najdominantnijih još od 2010. godine. Horner je "pecnuo" Tota Volfa rekavši kako njemu treba da zahvale na novoj tehničkkoj direktivi za trku u Belgiji.


"Na prvu loptu bi trebalo da zahvalim Totu na tehničkoj direktivi! Šalu na stranu, mislim da je Spa istakla naše vrline. Imamo efikasan bolid, dobro smo ga podesili i Maks je bio fenomenalan od prvog kruga na prvom treningu. Dosta se očekivalo od nove tehničke direktive, i sasvim je moguće da je drugima više štetila nego nama. Mi nismo menjali pristup pripremi bolida", rekao je Horner posle trke.


Dodao je da je Ferstapen delovao zaista impresivno. "Maks je morao da se probija kroz poredak i to je odradio veoma efikasno u prvih nekoliko krugova. Stigao je do vrha brže od očekivanog, a u tome su mu pomogle i meke gume. Tempo koji su imali bio je dovoljan da prođemo Sainca i ostvarimo jednu od najdominantnijih timskih pobeda od 2010. ili 2013. godine", rekao je Horner.

31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page