top of page

Horner: Perez mora bolje

Kristian Horner smatra da Serhio Perez, ukoliko želi da "izazove" Ferstapena, mora da postiže bolje rezultate.

Photo: Formula 1

Serhio Perez je mnogo puta dokazao da je dobar vozač, i to ne spori ni šef Red Bula Kristian Horner. Ipak, iako ima ubedljivo najbolji bolid na gridu, Meksikanac ni izbliza ne postiže rezultate kao njegov timski kolega. Jasno je da Perez u Red Bulu ima ulogu drugog vozača, ali delom je to i njegova "zasluga" jer nije na nivou Maksa Ferstapena, iako imaju isti bolid. Horner smatra da ukoliko Perez želi da bude izazivač timskom kolegi, mora da ostvaruje mnogo bolje rezultate.


"Da se razumemo, Maks je neverovatan takmičar, i trenutno mu u F1 nema ravnog. Međutim, Perez je već treću godinu sa nama, navikao se na tim, na bolid, i mora da popravi rezultate, mora mnogo bolje, i to ne samo u poređenju sa Maksom. Konkurencija je jaka, tu je Ferari, tu je Mercedes, a evo sada i Aston Martin. Ukoliko želi da bude izazivač za šampionsku titulu, Čeko mora bolje", rekao je Horner.


Dodao je da Perez ima znanja i iskustva da bi mogao da se "nosi" i sa Maksom i sa ostalim pretendentima na titulu F1 šampiona. "Ključna stvar kod Pereza je iskustvo. Svašta je prošao u karijeri, i njegovo iskustvo je nama kao timu veoma dragoceno. Sa njim je lako sarađivati, i zato smo ga i doveli u tim. Sve što je od njega traženo ispunio je, ali ako želi više, jednostavno mora da postiže bolje rezultate", zaključio je Horner.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page