top of page

Horner: Rikardo zaslužuje mesto

Da sam šef Alpine, sasvim sigurno bih za sledeću sezonu ponudio ugovor Rikardu - reči su Kristiana Hornera, šefa Red Bula.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Daniel Rikardo na kraju sezone napušta Meklaren, i kako sada stvari stoje, nije uspeo da nađe mesto za sledeću godinu. Njegov bivši šef Kristian Horner smatra da Rikardo, sa osam pobeda u karijeri, zaslužuje mesto u F1. Prema njegovom mišljenju, Alpina bi trebalo da razmisli o Rikardu. Kako je rekao Horner, kada bi on bio šef Alpine, i da su u situaciji da traže vozača a Rikardo je slobodan, on bi angažovao Australijanca.


"Daniela u Alpini dobro poznaju, bio je sa njima dok su se zvali Reno, imali su dobre rezultate. Iz nekog razloga njegov boravak u Meklarenu nije prošao dobro, ali to ne znači da je zaboravio da vozi – setite se samo trka koje je odvezao za nas, pobeda i dobrih rezultata. On je još odličan vozač, njemu treba da se resetuje. Da sam ja na mestu ljudi koji vode Alpinu, ne bih mnogo razmišljao već bih Danielu ponudio ugovor", rekao je Horner.


On je dodao da se nada da će Rikardo uspeti da nađe angažman za sledeću sezonu. "Nadam se da će uspeti da nađe mesto za sebe. On je veoma sposoban vozač i bilo bi šteta da ne bude na gridu sledeće godine. On je pre svega sjajna ličnost, čovek koga svi vole i poštuju. Možda je malo izgubio samopouzdanje, ali vozačke veštine svakako nije, bez obzira na sve", zaključio je šef Red Bula.

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page