top of page

Horner: Trebalo je da uzmemo Piastrija

Kristian Horner otkrio je da je Red Bul propustio šansu da "pod svoje" uzme Piastrija pre nekoliko godina, i kaže da su pogrešili.

Photo: Formula 1

Saga oko toga za koga će voziti talentovani Oskar Piastri svima je poznata – posle svih peripetija, na kraju se zna da će mladi Australijanac biti član Meklarena, iako je F3 i F2 titule osvojio pod okriljem Alpine. Kristian Horner nedavno je otkrio da je Red Bul pre nekoliko godina imao priliku da ga uzme u svoj juniorski program, ali to se nije desilo. Kako sam Horner kaže, ostaje žal zbog propuštene prilike.

"Postojala je šansa da ga "upecamo" pre nekoliko godina, ali na žalost nismo to učinili. Ono što je ostvario u Formuli 3 i Formuli 2 je izvanredno. Da smo ga tada uzeli, nama se sigurno ne bi desilo ono što se desilo na relaciji Alpina – Meklaren, ali šta je tu je. Ne mogu da sudim o tome jer nisam sasvim upućen, ali situacija koja se desila oko njega bila je prilično neočekivana", rekao je Horner.


Dodao je da će sa pažnjom pratiti njegovu karijeru. "Oskar je sjajan vozač. Najveći problem će biti što će se od njega očekivati mnogo, i to odmah. Treba da se dokaže pored Norisa, što neće biti lako. Ali tako je u ovom poslu, ili plivaš ili potoneš. On je veoma sposoban vozač, i siguran sam da će se dobro pokazati", zaključio je šef Red Bula.

34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page