top of page

Horner: Ulazak Audija u F1 je prava stvar

Kristian Horner pozdravio je ulazak Audija u Formulu 1 od 2026. godine, rekavši da je to potvrda koliko je F1 snažan i značajan sport.

Photo: Formula 1

Audi je nedavno zvanično potvrdio da će od 2026. godine biti prisutan u Formuli 1 kao proizvođač pogonskih jedinica. Još nije poznato sa kojim će timom Audi sarađivati, a iz nemačkog giganta je rečeno da će informacija o tome biti poznata do kraja ove godine. Šef Red Bula kaže da je za Formulu 1 odlično što dolaze novi proizvođači.


"Dolazak Audija sjajna je stvar za naš sport. Kada jedan veliki premijum brend kao što je Audi želi da nam se pridruži, to je samo potvrda koliko je F1 snažan i popularan sport, na globalnom nivou. Naravno, nova pravila činila su važan deo odluke Audija da nam se pridruži, i što je važnije, da od starta bude konkurentan. Pored Audija ima još onih koji se interesuju za ulazak u F1, i ovo su uzbudljiva vremena za naš sport", rekao je Horner.


Pravila koja stupaju na snagu 2026. godine zadržavaju V6 motor sa unutrašnjim sagorevanjem, ali povećavaju udeo električne snage i uvode 100 posto održiva goriva. To su elementi koji su veoma važni za Audi, i koji su verovatno doneli prevagu kod odluke o pristupanju Formuli 1.

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page