top of page

Horner: Veoma smo blizu titula

Kristian Horner smatra da bi Red Bul morao baš dobro da se "potrudi" kako bi izgubio titule šampiona u obe konkurencije.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Stvari izgledaju sjajno za Red Bul – Ferstapen ima 109 poena prednosti nad Leklerom i Perezom, a u konkurenciji konstruktora situacija je još povoljnija za austrijski tim. Šef tima Horner svestan je toga, i smatra da bi Red Bul morao dobrano da se "potrudi" da izgubi titule koje su na dohvat ruke.

"Nalazimo se u sjajnoj poziciji. Kako sada stoje stvari, morali bi smo sami bi da se potrudimo kako bi upropastili sve što smo uradili. Ipak, matematički titule još uvek nisu obezbeđene, prema tome nije gotovo dok ne bude gotovo. Naš pristup se ne menja, razmišljamo samo o sledećoj trci i kada ona bude završena okrećemo se sledećoj", rekao je Horner.


Dodaje da su u Holandiji i tim i Ferstapen funkcionisali savršeno. "Maks je bio sjajan. Uz sva dešavanja na stazi ostao je smiren i pribran. Moram da pohvalim i tim, u teškoj trci uradili su sve što je trebalo u pravom trenutku. Kada je na stazi bilo vozilo bezbednosti znali smo da Maksu moramo da menjamo gume, bez obzira što ga je to dovelo iza Mercedesa. Posle toga on je uradio svoj deo posla onako kako on to najbolje radi", zaključio je šef Red Bula.

29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page