top of page

Horner: Želimo Rikarda u svojim redovima

Kristian Horner potvrdio je da Red Bul želi da Daniel Rikardo ponovo postane član tima, kao treći vozač sa specifičnom ulogom.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Daniel Rikardo nema ugovor sa nekim timom za sledeću sezonu, i trebalo bi da posle trke u Abu Dabiju napusti Formulu 1. Helmut Marko, savetnik Red Bula, nagovestio je juče u izjavi za Skaj sport da će se Rikardo vratiti u Red Bul kao treći vozač, a njegove reči potvrdio je i šef tima Horner:


"Nismo još ništa potpisali, iako je Helmut u svom entuzijazmu to već najavio. To bi trebalo da znači da će Daniel da nam se pridruži, osim naravno ako on to ne bude želeo. On je sjajan čovek, i žao mi je što je imao lošu sezonu. Bez obzira na to, on je odličan vozač i fantastičan karakter, i ima istoriju sa nama. Kada pogledate koliko obaveza imaju vozači danas, pre svega iz marketinške perspektive, nama bi mnogo značilo da Daniel bude sa nama. Verujem da bi i njemu značilo da na taj način ostane u kontaktu sa Formulom 1, između ostalog bio bi u simulatoru za nas. Sve to pod uslovom da on prihvati takvu našu ponudu", rekao je Horner.


On je odmah dodao da to nikako ne znači da bi Rikardo vozio na trkama. "Ugovor sa Danielom bi bio veoma specifičan, iz specifičnih razloga. Perez ima ugovor do kraja 2024. godine, i on i Maks će i dalje biti naša vozačka postava", zaključio je šef Red Bula.

115 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page