top of page

Izveštaj: 1. i 2. trening Kanada GP

Ferstapen ubedljiv i najbrži na oba treninga. Ferari veoma blizu. Dobra forma Alpine i Aston Martina.

Photo: Formula 1

Formula 1 vratila se u Kanadu posle duže pauze - poslednji put trka u Kanadi vožena je 2019. godine.


Pre treninga potvrđeno je da će Cunoda dobiti kaznu u startnom poretku zbog novog motora. Ferari u tom trenutku još nije odlučio šta da radi sa Leklerom. Posle drugog treninga italijanski tim je saopštio da je u bolid ugrađena treća kontrolna elektronika, što i za njega znači pomeranje za 10 mesta unazad.


Prvi slobodni trening u Kanadi već na startu doneo je dosta akcije. Meteorolozi su najavili kišu i timovi su bez zadrške izašli kako bi što pre odradili zacrtane programe, dok se ne promene vremenski uslovi.


Prvi incident na treningu "delo" je Okona koji je ostao bez prednje desne kočnice. Srećom, uspeo je da ostane na stazi i vratio se u boks, da bi se posle dvadesetak minuta vratio na stazu. Jedini vozač koji je imao kontakt sa zidom bio je Cunoda. Njegov bolid nije oštećen u incidentu, ali je iz predostrožnosti pozvan u boks.


Uočljiv napredak ostvario je Aston Martin - oba vozača su prvi trening proveli unutar deset najboljih. Dobru formu potvrdila je i Alpina, pogotovo Fernando Alonso. Španac je na kraju trening završio na trećem mestu, manje od četiri desetinke iza vodećeg Ferstapena. Sainc je postavio drugo najbolje vreme, a Perez je bio četvrti.

Photo: Formula 1

Drugi slobodni trening počeo je incidentom u pitlejnu - Aston Martin je pustio Fetela iz garaže u trenutku kada je Magnusen prolazio pored njih. Hasov vozač je naglo kočio i izbegao kontakt. Slična situacija desila se pola sata kasnije, samo su sada u pitanju bili Noris i Sainc, koji je reagovao na vreme i izbegao sudar sa Meklarenom.


Valteri Botas opet je imao petak za zaborav. Nekoliko puta izlazio je na stazu, ali je svaki put gotovo odmah pozivan nazad u boks zbog problema sa bolidom. Nesrećni Finac na kraju nije ni uspeo da postavi vreme u treningu broj dva.


Ferstapen je nastavio gde je stao u prvom treningu i opet je bio najbrži. Lekler je bio drugi, uz zaostatak od 81 hiljaditinke, dok je Sainc trening završio na trećem mestu. Četvrti je bio Fetel, ispred Alonsa i Gaslija, a najboljih deset zaključili su Rasel, Noris, Rikardo i Okon.

Photo: Formula 1

Treći slobodni trening na rasporedu je danas od 19 časova a kvalifikacije su zakazane za 22 časa po našem vremenu.

49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page