top of page

Izveštaj: 1. i 2. trening Miami GP

Lekler i Rasel najbrži, problemi za Ferstapena i Sainca.

Photo: Formula 1

Formula 1 je stigla u Ameriku, na novu stazu u Majamiju. Tamo ih je dočekalo sunčano i veoma toplo vreme – temperatura vazduha bila je 34 a staze čak 53 stepena Celzijusa. Uvodni krugovi prvog slobodnog treninga služili su vozačima da se pre svega upoznaju sa stazom na kojoj se prvi put vozi ove godine. Vozači su učili i prikupljali informacije, a samo Šumaher i Magnusen u prvih 15 minuta treninga nisu postavili vremena. Najbrži na stazi bili su Ferarijevi vozači Sainc i Lekler. Ferstapen je od starta treninga imao problema sa pregrevanjem bolida, zbog čega je više vremena proveo u boksu nego na stazi. Tek 15 minuta pre kraja treninga Maks je ponovo izašao na stazu i postavio najbolje vreme u tom trenutku, sekundu brže od vodećeg Sainca. Otprilike na polovini treninga imali smo i prvu crvenu zastavu koju je izazvao Botas. On se okrenuo na stazi i zadnjim krajem bolida udario u zaštitnu ogradu. Na 15 minuta do kraja trening je nastavljen, samo što su vozači krenuli, a Sainc je izleteo sa staze. On se izvrtio i zbog ogromnog blokiranja točkova probušio prednju desnu gumu. Najbolje vreme na prvom slobodnom treningu postavio je Lekler. Iznenađenje je druga pozicija Rasela u Mercedesu - sa samo desetinkom zaostatka sa Ferarijevim asom.

Photo: Formula 1

Drugi slobodni tening u Majamiju pokazao je da je Mercedes, barem trenutno tako izgleda, uspeo da reši deo problema koji su ih do sada mučili. U prilog tome govori najbolje vreme Džordža Rasela. On je na drugom treningu imao desetinku prednosti ispred Leklera u Ferariju. Treći je bio Perez u Red Bulu, on za razliku od timskog kolege nije imao problema sa bolidom. Četvrto vreme postavio je Luis Hamilton.


Photo: Formula 1

Odlična forma Ferstapena iz Imole nije se prenela u Majami – problemi iz prvog treninga nisu rešeni, a Maks u drugom treningu nije uspeo da odveze ni jedan brzi krug. Za razliku od njega, Karlos Sainc je na žalost navijača Ferarija, nastavio gde je stao na prošloj trci. Posle samo 18 minuta treninga završio je u zidu pored staze sa prilično oštećenim bolidom. Bilo je evidentno da vozači i pored toga što već imaju neka saznanja o stazi iz prvog treninga, još uvek uče stazu. Drugi trening bio ispunjen incidentima, uglavnom izletanjima sa staze bez težih posledica. Ozbiljniji incident desio se 12 minuta pre kraja treninga kada se Latifi u Vilijamsu zaustavio pored staze.

Photo: Formula 1

Treći slobodni trening na rasporedu je od 19 časova danas po našem vremenu, a kvalifikacije su zakazane za 22 časa.


158 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page