top of page

Izveštaj: 1. i 2. trening Monako GP

Lekler najbrži na oba treninga na domaćem terenu.

Photo: Formula 1

Prva dva slobodna treninga u Monte Karlu nekada su vožena u četvrtak, ali ove sezone zakazani su za petak. Šarl Lekler u Ferariju bio je najbrži na oba slobodna treninga u svojoj domovini.


Na početku prvog treninga svi vozači su odmah izašli na stazu, bez nepotrebnog čekanja. Osim vozača Ferarija koju su koristili srednje tvrde pneumatike, svi ostali su na stazu izašli na tvrdim gumama.


Crvenu zastavu smo videli posle 20 minuta treninga, kada je Mik Šumaher prijavio timu problem sa menjačem. Neposredno posle toga zaustavio se na ulasku u bokseve. Botas je takođe imao probleme, ali on se nije ni pojavio na stazi u Monaku na prvom treningu.


Ferstapen postavlja prvo pomena vredno vreme i zauzima vrh tabele, 4 desetinke ispred Leklera na drugom mestu. Kako je trening odmicao, vremena su bila sve bolja – Noris je na medijum gumama smenio Ferstapena na prvom mestu.


Aktuelni šampion je prvi vozio brže od 1:15:00, a odmah iza njega smestio se Serhio Perez, sa dve desetinke zaostatka. Sainc je zatim imao najbolja vremena u prva dva sektora, ali je zbog gužve na stazi odustao od brzog kruga.


Ipak, deset minuta pre kraja treninga, na vrhu poretka bili su Ferarijevi vozači. Neposredno pre kraja treninga Perez je uspeo da razdvoji Leklera i Sainca, zauzevši drugo mesto, a Ferstapen je završio kao četvrti.

Photo: Formula 1

Početak drugog treninga obeležio je Serhio Perez postavljajući najbolja vremena. Posle 15 minuta treninga istaknuta je crvena zastava – Rikardo je izleteo sa staze u sekciji kod bazena. Posle prekida na stazu prvi izlaze vozači Alpine, na mekim gumama.


Zahvaljujući mekim gumama Alonso postavlja najbolje vreme, ali ga sa vrha poretka odmah smenjuju vozači Red Bula. Međutim, nisu se dugo zadržali na prvom mestu - Lekler sa vremenom 1:12.656 izbija na vrh.

Pokušao je Lekler da popravi vreme, ali ga je u trećem sektoru malo omeo Latifi, tako da promene nije bilo. Latifi je službeno upozoren zbog toga, a pod istragom su i Cunoda i Magnusen, takođe zbog ometanja.


Poslednjih 15 minuta treninga ekipe su uglavnom bile fokusirane na simulacije sa punim rezervoarom goriva, i niko nije uspeo da postavi bolje vreme od Leklera. Sainc je trening završio na drugom mestu, Perez na trećem ispred Ferstapena na četvrtom.

Photo: Formula 1

Treći slobodni trening vozi se sutra od 13 časova a kvalifikacije su zakazane za 16 časova po našem vremenu.

42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page