top of page

Izveštaj sa 1. i 2. treninga

Ferari najbrži na oba treninga. Red Bul se bori za najviše pozicije.

Photo: Formula 1

Ferari i Red Bul zadržali su dobru formu iz prve dve trke sezone. To je jasno pokazao Karlos Sainc koji je postavio najbolje vreme na prvom slobodnom treningu VN Australije - 1:19.806. Drugi je bio njegov timski kolega, Šarl Lekler, dok je treće mesto pripalo Serhiu Perezu.

Photo: Fromula 1

Početak prvog treninga je obeležio potez Red Bula koji je poslao Pereza na stazu sa montiranim aero mrežama, koje smo viđali na predsezonskim testiranjima. To je samo još jedan pokazatelj najvišeg mogućeg pristupa koja ova ekipa ima. S Obzirom na to da je konfiguracija staze izmenjena od poslednjeg puta kada je karavan ovde gostovao, Perez je prvih par krugova prikupljao podatke radi unapređenja postavki bolida.


Tokom treninga mnogi vozači su se žalili na gužvu, ali je sve prošlo bez ozbiljnih incidenata. Crvena zastava bila je istaknuta pred kraj treninga - otkazala je pogonska jedinica Aston Martina, kojim upravlja Sebastian Fetel. Popularni ‘Inspektor Seb’ je i ovog puta privukao mnogo pažnje s obzirom na to da se sam prihvatio PP aparata pri izlasku iz bolida. Nakon saniranja dima koji je dolazio iz agregata, Fetel je seo na skuter i odvezao se do pit lejna uz gromoglasne ovacije publike.

Photo: Formula 1

Fetela nismo imali prilike da gledamo na drugom treningu jer mehaničari nisu sanirali problem sa pogonskom jedinicom. Gužva na stazi pokazala se kao velik problem, pa bi sutra tokom kvalifikacija mogao biti ključan tajming izlaska na stazu. Trening je prošao bez ijednog incidenta. Crvene zastave su bilo na kratko istaknute nakon što je mali deo podnice odleteo sa bolida Lensa Strola. Trening je vrlo brzo nastavljen. Pored standardno dobrih izdanja ekipa Red Bula i Ferarija, raduje prisustvo oba Meklarena u prvih deset. Alpina brza, Alonso za nijansu bolji od Okona sa novom pogonskom jedinicom - trećom od početka sezone. Alfa Romeo ima razloga za dobro raspoloženje jer je Botas opet delovao odlično i vrlo brzo. Ukupno 7. najbrže vreme treninga za simpatičnog Finca. Mercedes nije doneo poboljšanja iako su najavili suprotno. Shodno tome delovali su vrlo bledo. Njihov početak sezone dosta podseća na početak 2013. godine.

Photo: Formula 1

Treći slobodni trening na rasporedu je sutra ujutro od 5 časova po našem vremenu, dok su kvalifikacije zakazane za 8 časova.

81 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page