top of page

Izveštaj: 1. i 2. trening VN Majami

Prvi trening u Majamiju pripao je Raselu, Hamilton drugi, Lekler treći a Ferstapen četvrti. Drugi trening ubedljivo pripao Maksu.

Photo: Formula 1

FP1 - Prvi trening u Majamiju pripao je Raselu – Britanac je imao najbolje vreme iako je dobar deo treninga propustio, zbog problema sa novom verzijom letve volana. Iza Rasela našli su se Hamilton sa dve desetinke, Lekler sa tri i Ferstapen čiji je zaostatak bio četiri desetinke. Peto mesto na treningu pripalo je Saincu, dok je šesti bio Gasli.


Francuz u Alpini je poslednji čiji zaostatak za vodećim je manje od sekunde. Alonso na sedmom i Strol na osmom mestu su zaostajali više od sekunde, kao i Hulkenberg na devetom mestu. Nemački vozač je bio brz na početku ali je po isteku polovine vremena predviđenog za trening izgubio kontrolu nad bolidom i završio u zidu u trećoj krivini. To je izazvalo crvenu zastavu koja je trajala osam minuta.


Neposredno pre incidenta, Hulkenberg je bio prvi vozač koji je prešao na meke gume, i u tom trenutku je bio najbrži na stazi. Nešto ranije Maks se žalio timu da je dovoljno samo malo izaći van staze i da se potpuno gubi prijanjanje, što je kasnije "dokazao" Hulkenberg.

Photo: Formula 1

FP2 – Drugi trening u Majamiju ubedljivo je pripao Ferstapenu – Maks je postavio rekord staze i bio je jedini vozač sa vremenom ispod 1:28. Drugo mesto osvojio je Sainc, sa skoro četiri desetinke zaostatka, a treće Lekler koji je deset minuta pre kraja završio u zidu i izazvao crvenu zastavu.


Monačanin je u krivini broj 8 samo za trenutak "izgubio" zadnji kraj bolida i nastavio je pravo. I pored jakog kočenja Lekler nije uspeo da se zaustavi pre zaštitne ograde, iako udarac nije bio suviše jak. Trening je prekinut na deset minuta pre kraja, ali su redari uklonili Ferari za šest minuta, što je dalo vozačima priliku da još jednom izađu na stazu.


Četvrto mesto osvojio je Perez, koji je za Leklerom kasnio dve stotinke, dok je peti bio Alonso. Odličan šesti bio je Noris, koji je u prvom pokušaju na mekim gumama bio najbrži, sve dok njegovo vreme nije nadmašio Maks. Mercedes nikako ne može biti zadovoljan drugim treningom – Hamilton je bio sedmi, uz kašnjenje od 9 desetinki, a prvi na prvom treningu Rasel je završio na 15. mestu. Spisak deset najbržih sa drugog treninga zaključuju Strol, Okon i Albon.

Photo: Formula 1

Treći trening vozi se danas od 18:30 po našem vremenu, a od 22 časa na programu su kvalifikacije za Veliku nagradu Majamija.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page