top of page

Izveštaj: Kvalifikacije Velika Britanija GP

Karlos Sainc osvojio prvu pol poziciju u karijeri u Silverstonu. Ferstapen drugi, Lekler treći. Tandem Red Bula najbrži na trećem treningu.

Photo: Formula 1

FP3

Treći trening u Silverstonu pripao je vozačima Red Bula. Prvu trećinu treninga obeležili su brzi krugovi po jednog vozača Ferarija, Red Bula i Mercedesa. Lekler je bio najbrži, 81 hiljaditinku ispred Pereza, koji je bio desetinku brži od Hamiltona.


Neizvesnost u vrhu uništio je Ferstapen - u prvom brzom krugu bio je pola sekunde brži od svih. Poslednji deo treninga Lekler, Hamilton i Rasel počinju na mekim gumama, ali Ferstapen je ponovo bio pola sekunde brži. Do kraja mu se približio jedino Perez, na četiri desetinke zaostatka.

Photo: Formula 1

Kvalifikacije - Q1

Pred početak kvalifikacija u Silverstonu počela je da pada kiša. Najbrži u prvoj rundi bio je Ferstapen, prećen Leklerom i Raselom. Dalje nisu prošli vozači Aston Martina i Hasa. Njima se pridružio Aleks Albon, koji je upravljao novom verzijom Viliamsa. Nikolas Latifi, u staroj verziji bolida, uspeo je da se plasira u Q2.


Q2

Druga runda kvalifikacija nastavljena je u istom maniru. Kiša na momente staje, pa iznova počinje da pada – tajming izlaska na stazu igrao je važnu ulogu. Ponovo je najbrži Ferstapen, a prate ga Hamilton i Lekler. Prolazak dalje zbog dobrog tajminga izlaska na stazu izborio je Latifi. Dalje nisu prošli Okon, Rikardo, Botas i dvojac Alfa Taurija.


Q3

Poslednji deo kvalifikacija obeležio je Sainc. On je u poslednjem pokušaju uspeo da nadmaši Ferstapena za 72 hiljadita dela sekunde i tako osvoji prvu pol poziciju u karijeri. Drugi startni red zauzeli su Lekler i Čeko Perez. Peta pozicija pripala je Luisu Hamiltonu, a za njim slede Noris, Alonso, Rasel, Džou i Latifi.

Trka za Veliku nagradu Velike Britanije zakazana je za sutra, sa početkom u 16 ča


4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page