top of page

Izveštaj: Perez pobednik sprinta

Serhio Perez pobednik je sprint trke u Azerbejdžanu. Drugo mesto osvojio je Lekler, treće pripalo Ferstapenu.

Photo: Formula 1

Serhio Perez pobednik je prve samostalne F1 sprint trke – Meksikanac je time postao četvrti pobednik sprinta, uz Ferstapena, Botasa i Rasela. Iako je startovao sa drugog mesta, Perez je bez problema u 8. krugu prestigao osvajača pol pozicije Leklera, i do kraja je samo povećavao razliku. Ferari očigledno nema tempo za trku, pa Šarl Lekler može da bude veoma zadovoljan drugim mestom i sa osvojenih sedam poena, što je više nego u prve tri trke sezone.


Treće mesto pripalo je Ferstapenu, koji je na startu trke izgubio mesto od agresivnog Rasela (došlo je do blagog kontakta i malog oštećenja boka Maksovog bolida). Ipak, posle restarta (na stazi je bio SC zbog incidenta koji je izazvao Cunoda) Ferstapen se sa lakoćom vratio na treću poziciju. Raselu je na kraju pripalo četvrto mesto, Sainc je odbranio petu poziciju ispred Alonsa, koji je iskoristio gužvu na startu i napredovao dva mesta.

Photo: Formula 1

Luis Hamilton je kroz cilj prošao sedmi, a osmo mesto i jedan poen pripalo je Strolu - Kanađanin je loše startovao, i izgubio poziciju od Norisa, ali je do kraja sprinta uspeo da prestigne Britanca, kao i Albona. Ranije pomenuti incident Cunode mogao bi da ima naknadne posledice po Alfa Tauri - pošto je bilo očigledno da njegov bolid nije tehnički ispravan a tim ga je vratio na stazu, Alfa Tauri je pod istragom.

Photo: Formula 1

Perez je pobedom u sprintu i Ferstapenovim trećim mestom smanjio razliku u generalnom plasmanu za dva poena, a novu šansu za dalje približavanje timskom kolegi Meksikanac će imati sutra, kada je na programu glavna trka za Veliku nagradu Azerbejdžana. Start trke zakazan je za 13 časova po našem vremenu.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page