top of page

Izveštaj: Prvi dan testova u Bahreinu

Maks Ferstapen bio je najbrži prvog dana testiranja u Bahreinu, slede Alonso i Sainc.

Photo: Formula 1

Prvog dana predsezonskog testa u Bahreinu Maks Ferstapen u Red Bulu bio je najbrži - u prepodnevnom delu trening sesije postavio je vreme 1:32.959, a u popodnevnom delu ga je poboljšao za nešto više od desetinke, 1:32.837. Iza Ferstapena smestili su se Fernando Alonso u Aston Martinu, koji je kasnio manje 29 stotih delova sekunde, i Karlos Sainc u Ferariju, sa nešto više od četiri desetinke zaostatka.


Prepodnevnu sesiju je, osim Sainca koji je dugo bio najbrži da bi ga pred kraj na vrhu smenio Ferstapen, obeležila crvena zastava posle samo 9 minuta testiranja - izazvao ju je Felipe Drugovič u Aston Martinu koji se zaustavio pokraj staze, zbog problema sa elektronikom. Na njegovu sreću, problem je rešen i Drugovič se vratio testiranju.

Photo: Formula 1

U drugom delu testnog dana, videli smo najpre promene vozača u svim timovima, osim u Red Bulu, gde je Maks ostao za volanom. Zbog visokih temperatura , timovi nisu žurili sa izlaskom na stazu. Polovinom sesije Ferstapen je nakon par pokušaja popravio vreme iz prepodnevne sesije, za nešto više od desetinke.


Pred kraj testnog dana, situacija na stazi u Bahreinu se "zakuvala" – najpre je Alonso odvezao odličan krug, svega 29 stotinki slabije od Ferstapena i izbio na drugo mesto. Odmah zatim Lekler je uspeo da posle nekoliko promena u podešavanjima prednjeg kraja bolida odveze krug jedva nešto sporiji od Sainca, i izbije na četvrto mesto.


Luis Hamilton je do pred sam kraj popodnevne trening sesije držao peto mesto, ali ga je u poslednjih petnaest minuta sa te pozicije sklonio Lando Noris. Albon i Džou su bili sedmi i osmi, ispred Rasela i debitanta Logana Sardženta, koji svakako može biti zadovoljan desetim mestom.


Hulkenbergu je vreme iz prepodnevnog dela testa bilo dovoljno za 11. mesto, ispred Botasa i još jednog debitanta, Nika De Vrisa u Alfa Tauriju. Felife Drugovič je i pored problema koje je imao postavio vreme dovoljno za 14. mesto, ispred Cunode, Gaslija, Okona, debitanta Piastrija i Magnusena.

Photo: Formula 1

Testiranje se nastavlja sutra - timovi su prijavili sledeći raspored vozača za drugi dan testiranja:


Red Bul - Ferstapen prepodne / Perez popodne

Ferari - Sainc / Lekler

Mercedes - Hamilton / Rasel

Alpina - Okon / Gasli

Meklaren - Noris /Piastri

Alfa Romeo - Džou (ceo dan)

Aston Martin - Alonso (ceo dan)

Has - Magnusen / Hulkenberg

Alfa Tauri - Cunoda / De Vris

Viliams - Sardžent (ceo dan)


Dragi čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!128 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page