top of page

Jenić u Aragonu nadomak podijuma

Filip Jenić u Aragonu je sakupio vredne poene – nije završio prvu trku, ali je u drugoj osvojio četvrto mesto.

Photo: Instagram @filipjenic

Na stazi Motorland u Aragonu vožena je peta runda španskog šampionata Formule 4 u kojoj se takmiči naš Filip Jenić. Tokom kvalifikacija bio je među najbržim vozačima - u konkurenciji 28 takmičara ostvario je osmo vreme, malo više od pola sekunde zaostatka za Barterom kome je pripala pol pozicija.


Zbog kazne koju je zaradio u Belgiji, Jenić je prvu trku startovao sa 12. pozicije. Nakon dobrog starta i incidenta u kome su učestvovali vozači ispred njega, nadoknadio je čak pet pozicija. U poslednjem krugu bio je osmi, ali zbog problema sa gumama morao je da se vrati u garažu i nije prošao kroz cilj.


Druga trka bila je uspešnija za mladog srpskog vozača. Startovao je sa četvrte pozicije, imao je odličan tempo i sasvim malo je nedostajalo za podijum - kroz cilj prolazi četvrti i upisuje vredne bodove. Poslednja trka bila je najteža za Jenića. Iako je startovao osmi, mučio se sa tempom i brzo je pao na 11. mesto, a pad se nastavio sve do 21. pozicije. Nakon toga uspeo je da se donekle oporavi i kroz cilj je prošao četrnaesti.

Photo: Instagram @f4spanishchampionship

Filip Jenić je osmi u generalnom plasmanu španske Formule 4, sa 64 ovojena poena. Naredna runda na rasporedu je 1. i 2. oktobra na stazi Navara u Španiji.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page