top of page

Jost Kapito napustio Viliams

Jost Kapito, šef Viliamsa, i tehnički direktor tima Fransoa-Ksavijer "FX" Demezon napustili su Viliams.

Photo: Formula 1

Viliams F1 tim traži novog šefa – zvanično je potvrđeno da Jost Kapito napušta Viliams. Zajedno sa Kapitom iz tima odlazi i tehnički direktor Fransoa-Ksavijer "FX" Demezon. Obojica su u tim stigli pred početak sezone 2021. Kapito je u Viliamsu najpre bio izvršni direktor, a sredinom 2021. godine je preuzeo mesto šefa tima.


"Bila je velika privilegija voditi Viliams Rejsing tokom protekle dve sezone, i postaviti temelje za povratak tima na staze uspeha. Sa radošću ću pratiti tim i njegove buduće uspehe", rekao je Kapito posle objavljivanja informacije.


Metju Sevidž, predsednik Dorilton Kapitala, vlasnika Viliamsa, zahvalio se Kapitu i Demezonu: "Zahvaljujemo se Jostu na napornom radu i predanosti koju je pokazao u transformaciji tima ka željenjom oživljavanju i vraćanju Viliams Rejsinga na staze uspeha. Zahvalni smo što je odgodio odlazak u planiranu penziju kako bi prihvatio izazov koji smo mu postavili. Zahvaljujemo i Demezonu na doprinosu i želimo mu sve najbolje u budućnosti", rekao je Sevidž.


Naknadno će biti objavljeno ko će zameniti Kapita i Demezona.

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page