top of page

Juki Cunoda: Moram se poboljšati u 2022.

Vozač Alfa Taurija Juki Cunoda osvrnuo se na svoju debitantsku sezonu u F1.


Juki Cunoda govorio je o svojoj prvoj sezoni u Formuli 1. Bio srećan kada je dobio produžetak ugovora, ali kaže i da ne bi bio iznenađen da je ostao bez angažmana za ovu sezonu.


„Imao sam dosta problema u svojoj prvoj sezoni. Mnogo grešaka sam pravio i imao sam nekoliko sudara. To je oblast na kojoj najviše moram da poradim“, nastavlja Juki.


On je potom istakao i poimanje strategije kao jednu od svojih mana. Istovremeno, naglašava da je najviše problema imao kada bi se tok trke iznenada promenio.

„Kad su uslovi na stazi bili idealni, ja sam se uglavnom dobro držao. Problemi bi najčešće nastajali prilikom promene toka trke – sigurnosni automobil, kiša i slično. Prilagođavanje novim uslovima na stazi je za mene bio težak izazov. U takvim situacijama često sam bivao previše ambiciozan i nestrpljiv, pa sam prebrzo trošio gume i pravio greške “, poručuje japanski vozač.


Cunoda je 2021. završio na 14. poziciji u generalnom plasmanu vozača, sa čak 78 bodova zaostatka za timskim kolegom Pjerom Gaslijem. Najbolji rezultat ostvario je na

poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju kada se domogao četvrtog mesta.

55 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page