top of page

Kej: Red Bul i Ferari su nedodirljivi

Džejms Kej, tehnički direktor Meklarena, kaže da je iznenađen kako su se Red Bul i Ferari dobro prilagodili novim pravilima.

Photo: Formula 1

Od početka ove sezone i primene novih pravila, samo su Red Bul i Ferari pobeđivali u trkama Formule 1 – austrijski tim čak 12 puta a italijanski četiri puta. Tehnički direktor Meklarena Džejms Kej kaže da su iznenađeni kako su se dva tima dobro prilagodila novim pravilima, za razliku od ostatka grida.


"Moram da kažem da sam iznenađen kako su Red Bul i Ferari uspeli da se prilagode pravilima i nađu dodatne performanse bolida, u poređenju sa ostalima. Na početku sezone nije bila tolika razlika, ali kako je sezona odmicala, ta su dva tima toliko napredovala da su naprosto neuhvatljivi. To pokazuje da i pored ograničenja troškova, timovi sa sjajnom infrastrukturom i organizacijom, kao i znanjem nakupljenim tokom godina, uvek mogu da napreduju", rekao je Kej.

Dodao je da je nova pravila nisu usporila bolide koliko je očekivano. "U teoriji, ovogodišnji bolidi bi trebalo da su dve sekunde sporiji od prošlogodišnjih, ali vidimo da to nije tako. Gotovo svi timovi su blizu performansi iz prošle godine, a neki su uspeli i da ih dostignu, što pokazuje kvalitet tih timova", zaključio je Kej.

51 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page