top of page

Ko će zameniti Latifija?

Nikolas Latifi napušta Viliams na kraju ove sezone – nekoliko je kandidata za njegovu zamenu u britanskom timu.

Photo: Formula 1

Viliams je nedavno objavio da se rastaje sa Latifijem na kraju ove sezone. To je odmah otvorilo pitanje ko će uz Aleksa Albona voziti za Viliams sledeće godine. U opticaju je više vozača, a zvanični sajt Formule 1 izdvojio je nekoliko kandidata...


Nik De Vris

Kao najozbiljniji kandidat važi mladi Holanđanin. Imao je sjajan debitantski nastup za Viliams, kada je u Monci menjao Albona. Trku je završio na devetom mestu i u debiju osvojio dva poena. Nije tajna da Viliams želi De Vrisa u svojim redovima, ali postoji i konkurencija - kao timovi koji žele De Vrisa pominju se još Alpina i Alfa Tauri.


Loran Sardžent

Ukoliko žele nekoga ko je već član njihove vozačke akademije, Loran Sardžent se nameće kao izbor. Trenutno je treći u F2 šampionatu, i možda je ovo pravi trenutak da bude unapređen u Formulu 1. Izvori bliski timu kažu da je šef tima Kapito ubeđen da je Sardžent spreman da pređe u F1. Sa druge strane, za njega je možda bolje da ostane još jednu sezonu u F2 i "izbrusi" veštine potrebne za najviši nivo takmičenja.

Antonio Đovinaci

Iako se De Vris i Sardžent nameću kao prvi izbor, Đovinaci je takođe ozbiljan kandidat. Posle godine provedene u Formuli E, Italijan traži način da se vrati u F1. Za njegove usluge zainteresovan je i Has, a dosadašnje F1 iskustvo iskustvo Đovinacija (62 trke i 21 osvojen poen) moglo bi biti dragoceno za Viliams.


Mik Šumaher

Sin čuvenog Mihaela Šumahera sledeći je kandidat – ugovor sa timom Has ističe na kraju sezone, i čini se da produženja saradnje neće biti. Sa njim, Viliams bi dobio vozača sa "slavnim imenom" koji je pokazao potencijal, ali nema konstantnost. Od četvorice nabrojanih, čini se da Šumaher ima najmanje šanse da se pridruži Viliamsu.


Daniel Rikardo je pored pomenutih mogući izbor Viliamsa, jer je od kraja ove sezone slobodan vozač. Ipak, kako sada stvari stoje, čini se da je Rikardo više sklon tome da pauzira godinu dana i onda potraži mesto u nekom od top timova, nego da se obaveže Viliamsu.

44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page