top of page

Ko menja Mazepina?

Has F1 raskinuo je ugovor sa Nikitom Mazepinom, a obaveze na testovima u Bahreinu preuzeće Pjetro Fitipaldi. Ipak, spekuliše se da on neće biti trajna zamena.


Ekipa Hasa raskinula je saradnju sa Nikitom Mazepinom. Njegovo mesto će na predstojećim testovima u Bahreinu popuniti rezervni vozač Pjetro Fitipaldi. Za sada nije u potpunosti razjašnjeno ko će u toku sezone voziti drugi bolid.


Spekuliše se da tim ne računa na Fitipaldija kao regularnog vozača ove sezone jer američka ekipa želi nekog sa više iskustva. Prvo ime koje se pominje je bivši vozač Alfa Romea Antonio Đovinaci. On je svoje mesto u karavanu izgubio prošle sezone. Đovinaci trenutno ima ugovor sa ekipom Dragon Penske koja se takmiči u Formuli E.


Pored njega u javnosti se spominju još dva kandidata. Indijski vozač iz F2 Džehan Daruvala. Međutim, najozbiljnije ime sa ove liste je svakako Niko Hulkenberg. On je poslednji put vozio 2020. godine kada je zamenio Serhia Pereza i Lensa Strola u Rajsing pointu. Hulkenberg je trenutno treći vozač Aston Martina.


Najkasnije do srede 16. marta saznaćemo ko će biti timski kolega Mika Šumahera i drugi vozač Has F1 tima.

84 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page