top of page

Kolege brane Gaslija

Pjer Gasli kažnjen je u Japanu zbog prebrze vožnje pod crvenom zastavom – u njegovu odbranu stale su kolege vozači.

Photo: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Gasli je posle trke u Japanu kažnjen sa 20 sekundi i 2 kaznena poena zbog prebrze vožnje pod crvenom zastavom. Kako je posle trke saopštila FIA, Gasli je je nekoliko puta prešao 200 km/h, a u jednom momentu je vozio 251 km/h. Kao olakšavajuću okolnost sudeije su uzele u obzir šok koji je doživeo kada je na trkačkoj liniji video kran za izvlačenje bolida. Gaslijeve kolege imaju drugačije viđenje cele situacije.


"Podržavam Gaslija u potpunosti. Mi vozači znamo kojim brzinama vozimo, znamo kada imamo kontrolu. Svakako ne očekujemo kranove na stazi, i za to ne može biti kriv Pjer", rekao je Alonso tim povodom.


Rasel je takođe stao u odbranu Gaslija. "Nema pravila koje kaže koliko brzo možete voziti. Morate poštovati VSC delta vreme, ali ako ste 10 sekundi sporiji od toga, morate ubrzati da taj minus poništite. Svi vozači za vreme VSC usporavaju i ubrzavaju, to je jedini način da grejete gume. Priča se o tome da je vozio 250 km/h, ali ljudi zaboravljaju da bolidi idu i 330 km/h. U našem svetu tih 250 nije neka velika brzina", rekao je Rasel.


Gaslija su takođe podržali Rikardo i Latifi. Australijanac je rekao da bolidi nisu mnogo bezbedniji ako se u teškim uslovima kakvi su bili u Japanu voze sporo, pošto tada gube temperaturu, dok je Latifi dodao da bolidi nisu napravljeni da budu spori, i da se grip gubi čak i ako se vozi brzinom vozila bezbednosti.

72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page