top of page

Krak: Alonso je veoma motivisan

Majk Krak, šef Aston Martina, smatra da će veoma motivisani Alonso pomoći da tim u sezoni 2023. napravi iskorak napred.

Fernando Alonso je na kraju prošle sezone napustio Alpinu i prešao u Aston Martin, gde je zamenio Sebastiana Fetela. Šef britanskog tima Majk Krak smatra da je Alonso i dalje jedan od najboljih F1 vozača, kao i da će njegova motivisanost i posvećenost pomoći da Aston Martin u sezoni pred nama napravi iskorak prema vrhu poretka.


"Lično mislim da bi Alonso, kada bi svi vozili identičan bolid, bio u prvom redu grida. Naš je posao da Fernandu damo bolid koji je konkurentan, i ako uspemo u tome, ne sumnjam da će ga Alonso dovesti tamo gde mu je mesto. On je izuzetno motivisan, i bez obzira na godine, i dalje je "gladan". Nivo njegove motivacije menja motivaciju tima na bolje. Godine nisu nikakva prepreka, kada vidite Fernandovu posvećenost, fizičku i mentalnu pripremu, i kada tome dodate talenat i iskustvo koje ima, verujem da zajedno možemo daleko da doguramo", rekao je Krak.


Dodao je da tim u sezoni 2023. mora bolje od sedmog mesta, na kome je završio dve prethodne sezone. "Želimo i moramo bolje nego prošlih godina. Nije dovoljno samo napredovati, moramo napredovati više od ostalih, jer ćemo inače ostati gde smo i bili. Prošle godine loše smo krenuli, i kasnije je bilo teško popraviti se. Ove godine moramo odmah da krenemo bolje, jer uz limitirane budžete ne možete sebi priuštiti loš start", zaključio je Krak.

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page