top of page

Krak: Možda pobedimo u Monaku

Majk Krak, šef Aston Martina, nada se da bi njegov tim i Fernando Alonso mogli do pobede na ulicama Monte Karla.

Photo: Formula 1

Aston Martin je sjajno započeo sezonu 2023, sa tri uzastopna treća mesta Fernanda Alonsa na prve tri trke. Posle dobrih rezultata na početku godine porasle su ambicije britanskog tima, i šef Aston Martina Majk Krak se nada da bi do prve pobede njegov tim, predvođen Alonsom, mogao u Monaku. Podsećamo, Španac je poslednji put pobedio 2013. godine, kada je zabeležio 32. pobedu u karijeri.


"Ima staza u kalendaru gde mislikm da Alonso u AMR23 može da izvede neku magiju, a Monako je svakako jedna od takvih. Imamo nedostataka na dugačkim pravcima, to nije tajna, i znamo da nas čeka mnogo posla da bi to rešili. Međutim, na stazama gde brzina na pravcu nije toliko bitna, kao što je Monte Karlo, možemo se nadati pobedi. Naravno, i tamo treba biti brz, ali je veoma važno ne praviti greške, važno je završiti trku i onda videti rezultat", rekao je Krak.


Dodao je da do trke u Monte Karlu ima dosta vremena, i da je "razvojna trka" među timovima u punom jeku. "Imamo dobar bolid, rezultati u prve tri trke to potvrđuju. Međutim, to ne znači da ćemo sedeti i ne raditi ništa, jer bitka u razvoju je počela - pitanje je ko, kada i kakva unapređenja može da donese. Svesni smo da će biti teško održati korak sa velikim timovima, ali nećemo se predavati", zaključio je šef Aston

Martina.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
68 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page