top of page

Krak: Naš bolid ima potencijala

Majk Krak, šef Aston Martina, kaže da je trka u Džedi potvrdila da AMR23 ima potencijala, ali da još ništa nije gotovo.

Photo: Formula 1

Nova sezona je odlično počela za Aston Martin – ako je posle trećeg mesta Alonsa u Bahreinu možda i bilo sumnji da je AMR23 brz, trka u Saudijskoj Arabiji je potvrdila da je Aston Martin trenutno drugi tim po brzini. Tako misli i Majk Krak, šef Aston Martina, koji ipak želi da "ostane na zemlji":


"Vikend u Džedi je potvrdio da smo brzi. Ipak, treba biti oprezan sa zaključcima - imamo podatke sa dve potpuno različite staze, i na obe smo bili konkurentni, ali ima još mnogo staza. Ne smemo sada da "poletimo" i da pomislimo da je posao završen. Konkurencija će sigurno napredovati tokom sezone, i stvari veoma brzo mogu da se okrenu. Račun ćemo svoditi na kraju sezone", rekao je Krak.


Dodao je da će biti veoma teško dostići Red Bul. "Pitanje je da li ih iko može dostići. Oni neće samo stajati i ne raditi ništa tokom sezone, ma kolika da je trenutno njihova prednost. Tokom sezone svi će razvijati bolide i pitanje je šta i koliko razvoj može da donese, to niko ne može znati. Ostaje nam da radimo, a da li će to doneti smanjenje zaostatka, ili će ostati isti, to ćemo videti", zaključio je šef Aston Martina.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
91 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page