top of page

Krak: Strol je veoma potcenjen

Majk Krak, šef Aston Martina, kaže da je Lens Strol ozbiljno potcenjen kao F1 vozač, i dodaje da se Kanađanin sjajno pokazao pored Fetela.

Photo: Formula 1

Lens Strol je u Formulu 1 ušao pre pet godina – posle dve godine u Viliamsu prešao je u Rejsing Point (sadašnji Aston Martin) nakon što je njegov otac Lorens kupio tim. Prošle godine timski kolega mu je postao četvorostruki šampion Sebastian Fetel. U prvoj sezoni Fetel je osvojio 43 poena, naspram Strolovih 34. Trenutno Fetel ima 20 poena dok je na Strolovom kontu svega pet. Šef tima Majk Krak kaže da uprkos tome, Strol vredi više nego što se misli.


"Ljudi ne znaju koliko je Lens dobar vozač, i govore da vozi samo zato što mu je otac vlasnik tima. Međutim, Lens je ozbiljno potcenjen – biti dobar kao što je on, pored četvorostrukog šampiona, ne može biti slučajnost. Ne zaboravite da Lens do sada nije imao pobednički bolid, u kome bi mogao da pokaže koliko zaista zna, u kome bi pokazao talenat i ostvario potencijal koji ima", rekao je Krak.

Strolu će timski kolega sledeće godine biti Fernando Alonso. Krak smatra da će Strol moći da se "nosi" sa Alonsom kao što je mogao i sa Fetelom. "Kad je Fetel došao u tim, govorili su da Lens nema šanse pored njega, ali nije bilo tako. Sad opet govore da neće moći sa Alonsom, ali ja kažem da treba da sačekamo i da vidimo. Mislim da će Lens mnoge iznenaditi u pozitivnom smislu", zaključio je šef Aston Martina.

43 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page