top of page

Krak: Želimo četvrto mesto

Majk Krak, šef Aston Martina, kaže da njegov tim sledeće godine želi da se bori za četvrto mesto u šampionatu.

Photo: Formula 1

Aston Martin planira da sledeće godine bude ozbiljniji faktor u Formuli 1. Britanski tim je uložio velika sredstva u novu fabriku i vazdušni tunel, a doveli su i dvostrukog šampiona Fernanda Alonsa. Prema rečima Majka Kraka, šefa tima, svesni su da će im trebati vremena kako bi mogli da se bore sa Red Bulom, Ferarijem i Mercedesom, ali jedan od ciljeva za sledeću godinu je borba za četvrto mesto.


"Sezonu smo završili sedmi, i to je pomalo razočaravajuće. Sledeće godine moramo napraviti iskorak napred, borba za sedmo mesto nije ono što želimo. Nepristojno bi bilo da kažem da već sledeće godine želimo borbu za vrh sa vodećim timovima, to prosto nije realno. Ali želimo da napravimo značajan iskorak, jer uložili smo velika sredstva, doveli smo i Alonsa. Ako mene pitate, značajan iskorak u 2023. godini bi bila borba za četvrto mesto. Ove godine su u toj borbi bili Meklaren i Alpina, nadam se da ćemo sledeće godine mi biti tim koji je se boriti za tu poziciju", rekao je Krak.


Britanski tim je prvi koji je već najavio datum predstavljanja bolida za sledeću godinu – bolid pod imenom AMR23 ugledaće svetlost dana 13. februara 2023. godine u timskoj bazi u Silverstonu.


44 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page