top of page

Latifi: Nije bilo zabavno u Monci

Nikolas Latifi nije imao dobru trku u Monci - završio je na pretposlednjem mestu. Kako sam kaže, nije bilo ni malo zabavno.

Photo: Formula 1

Rezultati Nikolasa Latifija u Viliamsu ne mogu se nazvati reprezentativnim. Timski kolega Albon ga redovno pobeđuje i u kvalifikacija i u trkama, a u Monci je Nik De Vris, koji je prvi put vozio F1 trku, takođe bio bolji od Kanađanina i uz to osvojio poene. Latifi kaže da je loš rezultat u Monci posledica i lošeg starta.

"Nisam imao dobar start, bio sam stešnjen između nekoliko vozača, i sve što sam radio je izbegavanje sudara. Mnogi su me obišli odmah na početku, i posle nije bilo povratka. Nisam mogao da se borim sa ostalima, jer bolid jeste bio brz na pravcima, ali to je sve, u krivinama nisam imao nikakvu šansu da nadoknadim vreme. Nije bilo ni malo zabavno", rekao je Latifi.


Sudbina Latifija u Viliamsu je neizvesna, i kako sada stvari stoje, malo je verovatno da će i sledeće godine voziti zabritanski tim. Kao najverovatnija zamena za pominje se upravo Nik De Vris koji je na debitantskom nastupu sjajno vozio i osvojio poene.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page