top of page

Latifi: Poeni su nagrada

Nikolas Latifi je u Japanu osvojio prve poene ove sezone – kako kaže, to je u teškoj sezoni lepa nagrada i za njega i Viliams.

Photo: Formula 1

Latifi je startovao sa 19. mesta i napredovao četiri pozicije pre nego što je trka u Japanu prekinuta. Po nastavku, odmah je otišao u boks i sa guma za kišu prešao na pneumatike za promenljive uslove. Taj potez omogućio mu je proboj do osme pozicije, iskoristivši to što su ostali vozači otišli na promenu guma. Ipak je završio na devetom mestu, jer ga je bivši timski kolega Rasel pretekao.


"Veoma sam srećan zbog devetog mesta i dva poena. Uslovi su bili teški. Znao sam još dok je SC bio na stazi da ću odmah ići po gume za promenljive uslove, i to se ispostavilo kao odličan potez. Bez toga ne bih osvojio poene, to je sasvim sigurno. Pomoglo je i to što sam imao ispred sebe prazan prostor, jer veliki problem je bila voda koju su dizali bolidi ispred mene. Kišne gume su bile pogrešan izbor, zato smo ih promenili odmah", rekao je Latifi.


Dodao je da ne veruje da bi rezultat poput onog iz Japana, da ga je ostvario ranije, išta promenio što se tiče ostanka u Viliamsu. "Lepo je osvojiti poene, ali i da odluka nije doneta ranije, teško da bi trka poput ove nešto promenila. Ono što mi je falilo jeste konstantnost u rezultatima, jedna trka to ne može da promeni. Svejedno, drago mi je kako zbog mene tako i zbog tima što sam ipak osvojio te poene", zaključio je Latifi.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page