top of page

Lekler: Abu Dabi rešava sve

Šarl Lekler kaže da je očekivao od Sainca da ga propusti na treće mesto, jer je o tome bilo razgovora u timu pre trke.

Lekler je uprkos incidentu sa Norisom u prvom krugu dobrom vožnjom uspeo da bude veoma blizu podijuma u Brazilu, ali je timski kolega Sainc bio brži. Pred kraj trke Monačanin je dva puta tražio od tima da ga Sainc propusti sa četvrtog na treće mesto, skrećući pažnju na činjenicu da je svaki poen bitan u borbi za drugo mesto u šampionatu. Sainc ga nije propustio, a Lekler je posle trke komentarisao slučaju:


"U normalnim okolnostima ne bih to tražio, ali razgovarali smo o takvoj mogućnosti pre trke, i zato sam tražio da me Karlos propusti. Zašto je tim promenio mišljenje o tome, ne znam. Nadam se da ću biti dovoljno brz u Abu Dabiju i da ću osvojiti drugo mesto u šampionatu. Nadam se samo da nam ono neće izmaći za dva, tri poena", rekao je Lekler.


Lekler i Perez posle trke u Brazilu imaju po 290 poena, i tek će se posle trke u Abu Dabiju znati ko će biti drugi u šampionatu. Lekler je rekao da je generalno zadovoljan trkom na Interlagosu, pogotovo nakon kontakta sa Norisom. "Ako posmatram samo performanse, ja sam zadovoljan. Prvi krug je lako mogao da bude kraj za mene, na sreću bolid je prošao bez većih oštećenja. Mislim da sam ostavio dovoljno prostora Norisu, ali me je on ipak dotakao i poslao u zid. Kad se sve to ima u vidu, ne mogu da budem nezadovoljan četvrtim mestom", zaključio je Lekler.

201 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page