top of page

Lekler: Bio sam na 110%

Šarl Lekler je veoma zadovoljan drugim mestom u Abu Dabiju, i hvali strategiju tima kojom je "preskočio" Pereza.

Photo: Formula 1

Iako je startovao treći, Lekler je trku u Abu Dabiju završio na drugom mestu ispred Pereza, što mu je donelo drugo mesto u generalnom plasmanu, sa tri poena razlike. Monačanin je posle trke izrazio zadovoljstvo strategijom u trci koja je, kako je rekao, odgovorna za osvajanje druge pozicije u trci i šampionatu.

"Bio sam na 110% od prvog pa do poslednjeg kruga. Znali smo da jedino različitom strategijom u odnosu na Pereza možemo da ga pobedimo. Iskreno, bila je ovo sjajna trka za nas, bolje nije moglo. Uspela nam je strategija sa jednim zaustavljanjem, i ja sam veoma srećan zbog toga. Nadam se da ćemo sledeće godine napraviti još jedan korak napred i ozbiljno se boriti za titule", rekao je Lekler posle trke.


Dodao je da je na polju strategije vidan napredak tima pred kraj godine, ali da još ima posla po pitanju tempa. "Strateški smo bolji na kraju godine, ali čeka nas dosta posla da unapredimo tempo u trci, jer tu se još dosta mučimo. Radićemo mnogo na tome tokom zimske pauze, kako bi sledeće godine bili jači na tom polju", zaključio je Monačanin.

60 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page