top of page

Lekler: Bolje nisam mogao

Šarl Lekler kaže da je sedmo mesto u Saudijskoj Arabiji najbolje što je mogao da ostvari, i da tim ima mnogo posla.

Photo: Formula 1

Lekler je kvalifikacije završio na drugom mestu, ali je zbog kazne usled promena na bolidu startovao sa 12. pozicije. Inicijalno je napravio dobar pomak kroz poredak prema vrhu, ali je posle izlaska SC ostao zaglavljen iza Sainca na sedmom mestu. Kako je rekao posle trke, bolje nije mogao.


"Kada sam se našao iza Karlosa na otprilike sekundu i po, bilo je veoma teško da mu se još približim, jer razlika u tempu nije bila velika.Posle ulaska u DRS zonu napravio sam malu grešku, on se odmakao, i to je bilo to. Posle toga ništa nisam mogao da uradim, nisam mogao da izvučem više iz bolida. Moramo da radimo kako bi našli još brzine", rekao je Lekler.


Dodao je da tim mora mnogo da radi kako bi dostigao Red Bul. "Mnogo je posla pred nama ako želimo da dostignemo Red Bul. Kada se poredimo sa njima, brži su od nas na pravcima, brži su u krivinama, šta god pogledamo oni su trenutno bolji. Ima još vremena, sezona je tek počela, ali da bi smo se borili sa njima, moramo da "zasučeno rukave" i bacimo se na posao", zaključio je Monačanin.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
136 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page