top of page

Lekler: Čeka nas mnogo posla

Šarl Lekler je bio zadovoljan osvajanjem drugog i trećeg mesta u Azerbejdžanu, ali kaže da Ferari čeka mnogo posla na sustizanju Red Bula.

Photo: Formula 1

Lekler je u Azerbejdžanu osvojio pol poziciju za obe trke – sprint je završio na drugom mestu, a u glavnoj trci do izražaja su došle Ferarijeve "mane" i nije mogao da se nosi sa Red Bulovima, treće mesto je bilo maksimum. Lekler je posle trke bio zadovoljan prvim pobedničkim postoljima u sezoni, ali i svestan da Ferari ima još mnogo posla pred sobom kako bi dostigao Red Bul.


"Malo smo smanjili zaostatak za Red Bulom, ali još uvek mnogo kasnimo za njima u trci, i ne samo za njima, jer mislim da i Aston Martin ima bolji tempo za trku od nas. Ne mogu reći da sam baš srećan – dobro je što sam osvojio dosta poena, ali jasno je da nas čeka mnogo posla, jer u performansama zaostajemo za Red Bulom i Aston Martinom. Moramo "zasukati rukave" i baciti se na posao", rekao je Lekler posle trke u Azerbejdžanu.


Počevši od sledeće trke u Majamiju, Ferari planira da dođe sa većim nadogradnjama bolida, i tada će se videti da li je tim na pravom putu ili će morati da preduzima neke radikalne korake po pitanju koncepta bolida.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
58 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page