top of page

Lekler: Čeka nas težak vikend

Šarl Lekler očekuje da Ferari u Monci ima težak trkački vikend. To objašnjava činjenicom da staza poput Monce više odgovara Red Bulu.

Photo: Formula 1

Lekler stiže u "Hram brzine" sa velikim zaostatkom u šampionatu. Nije pobedio još od Austrije, a ukupno je u 10 poslednjih trka ostvario samo dva plasmana na pobednički podijum. Pred trku u Monci zabrinut je zbog brzine Red Bula na pravcima.


"Na papiru, čini se da nas čeka težak vikend. Očekujemo da će Red Bul biti veoma jak u Monci, nama karakteristike staze ne odgovaraju previše. Ipak, spremni smo za borbu i pripremićemo se najbolje što možemo kako bi ostvarili dobar rezultat. Njihov adut jeste brzina na pravcima, a mi ćemo pokušati da tu njihovu prednost eliminišemo", rekao je Lekler.


Dodao je da treba voditi računa i o Mercedesu. "Definitivno su napredovali, moramo i njih da posmatramo kao ozbiljnog takmaca. U Holandiji je bilo jasno da su našli nešto brzine, i da su bolji na tvrđim gumama, tako da ne smemo da ih isključimo iz računice", zaključio je Monačanin.

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page