top of page

Lekler: Imaćemo konkurentan bolid

Šarl Lekler smatra da će Ferari imati konkurentan bolid sledeće godine, i očekuje povratak Mercedesa u borbu za vrh.

Photo: Formula 1

Mercedes je u sezoni 2022. imao dosta problema na početku, ali se popravio kako je sezona odmicala – do kraja sezone uspeli su da ostvare pobedu i da ozbiljno izazovu Ferari u borbi za drugo mesto u šampionatu. Šarl Lekler smatra da će se nemački tim sledeće godine naći u borbi za titulu, i dodaje da će i Ferari imati konkurentan bolid.


"Verujem da će se Mercedes vratiti u borbu za titulu sledeće godine. Videli smo ove sezone koliko su napredovali od početka pa do kraja, i siguran sam da će sledeće godine imati dobar bolid. Shvatili su gde su napravili grešku, i sigurno neće dozvoliti da im se sledeće godine desi isto. Naš bolid će takođe biti veoma konkurentan, tako da mislim da bi sledeće godine mogli imati tri tima u borbi za šampionat", rekao je Lekler.


Dodao je da je uveren da je Ferari izvukao pouke iz grešaka u sezoni za nama, i da će sledeću godinu dočekati spreman. "Naporno radimo na simulatoru i uveren sam da ćemo biti konkurentni sledeće godine. Mislim da smo shvatili koje su slabosti bolida za 2022. godinu i iskoristićemo to da spremni dočekamo novu sezonu. Uveren sam da ćemo 2023. godine imati od starta konkurentan bolid", zaključio je Lekler.

72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page