top of page

Lekler: Incident neće uticati na vikend

Šarl Lekler je na drugom treningu završio u zaštitnoj ogradi sa oštećenjem bolida. Kako kaže, to neće uticati na njegov vikend.

Photo: Formula 1

Šarl Lekler nije imao dobar drugi trening u Meksiku - posle pola sata provedenih na stazi izleteo je u sedmoj krivini. Izgubio je kontrolu nad zadnjim krajem bolida i njime udario u barijeru. Iako je snimak pokazao da udarac nije snažan, šteta na bolidu bila je znantna. Lekler je siguran da to neće poremetiti planove za trkački vikend u Meksiku:


"Bez obzira na incident, osećaj u bolidu je bio dobar. Nisam imao sreće ni na prvom treningu jer mi je posle dva kruga pukla guma. Zbog toga nisam vozio koliko je bilo planirano, ali sam zadovoljan bolidom. Na drugom treningu bilo je isto, ali sam onda napravio grešku i izgubio zadnji kraj bolida. Siguran sam da to neće uticati na ostatak vikenda. Isprobali smo nešto što mi nije odgovaralo, ali znamo tačno šta treba da uradimo za subotu i siguran sam da će performanse biti na željenom nivou", rekao je Lekler posle drugog treninga.


Dodao je da ne strahuje od ozbiljnijeg oštećenja nekog dela bolida i eventualne zamene istog, što bi vodilo da moguće kazne. "Mislim da nešto tog tipa ne može da pokvari naše planove. Imamo dovoljno delova za zamenu zbog kazni koje smo već imali u sezoni, tako da mislim da će sve biti u redu", zaključio je Monačanin.46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page