top of page

Lekler: Maks je zaslužio titulu

Šarl Lekler smatra da je Ferstapen potpuno zasluženo osvojio titulu šampiona. Kaže da je za njega svi išlo "nizbrdo" od petog kruga.

Photo: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Šarl Lekler pokušao je da na startu trke u Japanu prestigne Maksa Ferstapena i preuzme vodeću poziciju, ali nije uspeo. Posle toga Lekler nije imao šanse da ugrozi vodećeg, da bi se pred kraj trke borio da sačuva svoje drugo mesto. Iako je kroz cilj prošao drugi, on je "skratio" poslednju šikanu i prema mišljenju sudija stekao prednost, pa je kažnjen sa 5 sekundi. Pomeranje na Leklera na treće mesto, uz dodeljivanje punih poena, Maksu je omogućilo da postane šampion.


"Najpre velike čestitke Maksu na drugoj tituli. Sasvim zasluženo je opet šampion, bilo je pitanje vremena kada će osvojiti titulu, jer svi su od njega to očekivali. Ja sam se snadao boljem rezultatu, ali je od petog kruga sve krenulo "nizbrdo". Mučio sam se sa gumama, kao i u Singapuru. Uspevamo da veoma brzo zagrejemo gume, ali ih veoma brzo i uništimo, i zbog toga sam se dosta mučio. Idemo dalje, želimo da u preostalim trkama pobedimo", rekao je Lekler posle trke u Japanu.


Upitan za kaznu zbog "skraćenja" šikane u poslednjem krugu, Lekler je rekao: "Nemam mnogo toga da kažem. Nisam čak ni znao da je u pitanju poslednji krug. Najiskrenije, mislim da je kazna sasvim opravdana i zaslužena. Pogrešio sam i to je to."

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page