top of page

Lekler: Moglo je i moralo bolje

Šarl Lekler smatra da je u sezoni za nama moglo i moralo bolje i za njega i za ceo tim Ferarija.

Photo: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool

Početak sezone 2022. učinio je da izgleda da je Lekler spreman titulu šampiona. Dve pobede u prve tri trke stavile su Leklera na prvu poziciju u šampionatu. Na njegovu žalost, stvari su krenule po zlu za Ferari - do kraja sezone Lekler je pobedio samo još jednom, i do poslednje trke je vodio bitku sa Perezom za drugo mesto u šampionatu. Iako je razdvojio Red Bulove vozače u generalnom plasmanu, Lekler kaže da je moglo i moralo mnogo bolje.


"Nije baš neko naročito zadovoljstvo to što sam plasiran između Maksa i Serhija. Ako se osvrnem unazad na sezonu, mogu da kažem da je generalno bila dobra, naročito ako je poredim sa prethodne dve godine. Napravili smo napredak, osvojili smo drugo mesto u šampionatu, i time sam zadovoljan. Ipak, kada sezonu analiziram detaljnije, naročito sredinu godine koja je bila veoma frustrirajuća, imam osećaj da smo mogli i morali bolje. Zašto nismo, na to pitanje moramo da damo adekvatan odgovor kako nam se ne bi ponovilo", rekao je Lekler.


Dodao je da mora sopstvene greške da eliminiše ili makar smanji na minimum ako želi da sledeće godine bude ozbiljan konkurent u borbi za titulu. "Greška koju sam napravio u Francuskoj je potpuno moja greška, i došla je posle nekoliko grešaka koje smo napravili kao tim. Tada su iz mene izbile frustracije, ali trudim se da stvari držim pod kontrolom. Sada, na kraju sezone, nekako sam više frustriran zbog dešavanja u Francuskoj, ali to je ljudski", zaključio je Monačanin.

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page