top of page

Lekler: Moramo bolje nedeljom

Šarl Lekler smatra da Ferari mora mnogo bolje da "rešava" dešavanja nedeljom ukoliko želi da prekine niz od sedam vikenda bez pobede.

Photo: Formula 1

Poslednju pobedu ove sezone Ferari je zabeležio u Austriji, od tada je pobeđivao samo Red Bul – šest pobeda Ferstapena i jedna Pereza. Meksikanac je pobedom u Singapuru i drugim mestom u Japanu preuzeo drugo mesto u generalnom plasmanu od Leklera, a Red Bul je blizu osvajanja titule u šampionatu konstruktora. Lekler smatra da njegov tim mora mnogo bolje da "rešava" dešavanja nedeljom ukoliko žele opet da pobede.


"Moramo mnogo bolje da radimo nedeljom na trkama, potrebna nam je bolja komunikacija i bolje reakcije kada su u pitanju gume i strategija. Subotom smo odlični, ali to moramo da prenesemo i na nedelju, a ne da tada "prospemo" sve dobro što smo prethodno uradili. Popravljamo se u mnogim stvarima, ali su nam gume i dalje slaba tačka, i moramo to da rešimo što pre ako želimo pobede", rekao je Lekler.


Dodao je da bez obzira na napredak ostvaren u poređenju sa prethodnim sezonama ipak nije zadovoljan. "Dve sezone pre ove bile su veoma teške, i napravili smo ogroman korak napred ove godine po pitanju performansi. Ipak, bilo je propuštenih šansi i mnogo grešaka baš onda kada nisu smele da nam se dešavaju, i to je frustrirajuće, to me čini nezadovoljnim. Nadam se da ćemo naučiti iz grešaka i da ćemo sledeće godine biti mnogo bolji", zaključio je Monačanin.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page