top of page

Lekler: Nadam se da je Meksiko izuzetak

Šarl Lekler veruje da se problemi koje je Ferari imao u Meksiku neće preneti i na naredne dve trke do kraja sezone.

Photo: Formula 1

Ferari nema čime da se pohvali posle Meksika – Sainc je završio na petom mestu, a Lekler na šestom, sa 68 sekundi kašnjenja za pobednikom Ferstapenom. Pored toga, Lekler je bio poslednji od vozača u istom krugu sa Maksom. On kaže da problemi koje je Ferari imao u Meksiku ne bi trebalo da se ponove u preostale dve trke, plus sprint u Brazilu.


"Imali smo najpre probleme u kvalifikacijama, trebalo je da budemo mnogo bliže vrhu. Za trku smo promenili zadnje krilo, pa se problem sa DRS-om više javljao, ali je problem sa motorom ostao. Sve navedeno ipak ne objašnjava toliki zaostatak za Red Bulom i Mercedesom. Moramo da se pobrinemo da čak i kada imamo loš dan, to ne bude tako loše kao što je bilo u Meksiku", rekao je Lekler.


Lekler je dodao da se nada da do kraja sezone neće imati problema. "Nadam se da će u Brazilu sve biti normalno. Nisam očekivao da će u Meksiku biti toliko teško i da ćemo toliko zaostajati za vodećim. Verujem da u preostale dve trke nećemo biti lošiji nego ovde i nadam se da je ovo samo izuzetak. Iskreno, mislim da je ovo uz Spa naša najlošija trka u sezoni", zaključio je Monačanin.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page